Serie
I køkkenet

I Køkkenet - Lammefrikadeller

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder. OPSKRIFT: Lammefrikadeller med gulerodsmos og soltørrede oliven 8 store gulerødder 600 gr hakket lammekød 1 æg 1 fed hvidløg 2 scalotteløg 50 gr mel 1,5 dl mælk 100 gr soltørrede oliven 20 små karotter 30 gr smør 1 dl fløde Salt og peber Skræl de store gulerødder og kog dem helt møre Rør en fars af hakket lammekød med groft salt, peber, mælk, mel, æg og de to slags finthakket løg Form frikadellerne med en spiseske og steg dem af på panden ved mellem varme Imens udstenes de soltørrede oliven og de små karotter skrælles Kom frikadellerne på et ildfast fad og hold dem varme i ovnen Steg de små karotter af på frikadelle panden Kom de andre varme, møre gulrødder i foodprocessor og blend med smør, fløde, salt og peber Anret ved at smøre mosen ud i bunden af tallerkenen og kom frikadeller på. Fordel soltørrede oliven og de små karotter rundt om og pynt med kørvel.
24/1/2016

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.