Serie I køkkenet

27:28

Dette afsnit

I Køkkenet - Æbletærte

08/02/2016

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin for at lave æbletærte. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder. OPSKRIFT: Mørdej : 150 gr hvedemel 100 gr blødt smør 2 spsk flormelis 1 æggeblomme 1 spsk vand Creme: 150 gr marcipan 100 gr flormelis 75 gr smør O,5 dl fløde 1 æg 3- 4 æbler Rør ingredienserne sammen til en ansartet dej og pak dejen ind i film og sæt den på køl i min. 1 time. Rul dejen tynd og kom den i tæret form. Tænd ovnen på 180 gr. Bland reven marcipan med flormelis, tilsæt smør og rør æg og fløde i. Fordel cremen over dejen og læg æbler i skiver ovenpå. Bag tærten gylden i ca 40 min. Kugler af æbler marineres med lime saft og citron melisse og spises til den lune tærte.

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad. Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til. David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.

Alle serier A - Å