Praktisk projektopgave skal lokke unge til erhvervsuddannelser

Politisk flertal vil nu give elever mulighed for at vælge en mere praktisk udgave af den obligatoriske projektopgave i 9. klasse. En idé, der er startet i Tølløse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Kildedamsskolen i Tølløse har eleverne i 8. og 9. klasse længe haft mulighed for at gribe den obligatoriske projektopgave noget anderledes an.

Her har man nemlig de seneste år haft et samarbejde med den lokale erhvervsskole om praktiske projektopgaver, som giver de unge mulighed for at prøve kræfter med de håndværksmæssige fag.

- Jeg får jo elever hjem som er stolte, man kan se, de er vokset, der er klare blikke og de ved, hvad de gerne vil, fortæller Yvonne Pedersen, der er pædagogisk leder på Kildedamsskolen i Tølløse.

Her har næsten en tredjedel af eleverne i år valgt den praktiske projektopgave frem for den mere traditionelt akademiske.

16-årige Safa Abdi Farah har i løbet af sin 9. klasse også prøvet den praktiske projektopgave.

- Det var lidt en udfordring, men jeg synes, det var rigtig spændende og man lærte også nye ting om sig selv, fortæller hun.

Større søgning til erhvervsfag
Det er på erhvervsskolen EUC Nordvestsjælland eleverne fra folkeskolen som regel bruger tre dage på under projektugen. For at blive klogere på et af håndværksfagene.

- Der er ingen tvivl om, at viden omkring hvad vi laver på erhvervsuddannelsen er en vigtig del at få meldt ud til de unge mennesker. Så de kan se, at man kan have et godt arbejdsliv og at der er gode penge at tjene, forklarer Flemming Folke Nielsen, uddannelsesleder på EUC Nordvestsjælland.

På erhvervsskolen kan man nu mærke en stigende tilgang til de forskellige erhvervsuddannelser. Noget, som de tilskriver alle de elever, som den uge i 8. eller 9. klasse får lov at beskæftige sig med andet end bøger

De gode resultater ser nu også ud til at tegne et politisk flertal for at udbrede ideen.

- Jeg har store forventninger til det her, fordi det er gået godt i Holbæk og i Tølløse. Jeg tror også, der sidder rigtig mange unge derude, som godt kunne tænke sig at blive håndværkere, men som ikke rigtigt ved, hvad det er. Nu kan vi give dem muligheden for at prøve det af allerede i folkeskolen, lyder det fra sundhedsordfører Jacob Mark (SF).

Et politisk flertal skulle efter planen meget gerne blive enige om midler til projektet fra Tølløse i løbet af denne måned.

I dag er modellen udbredt til samtlige folkeskoler i Holbæk Kommune. 


Nyhedsoverblik