Serie
En god start

En god start - bevægelse og svampetilbehør

Champignon a La creme:
Ingredienser:
En bakke champignon.
Et lille fint hakket løg.
Ca. en halv liter piskefløde.
Salt & peber.
Lidt smør eller olie til stegning.

Fremgangsmetode:
Rist det fint hakkede løg af i en gryde, uden at give det for meget farve. Champignoner, i ikke for små tern, kommes op til løget og ristes godt. Når champignonerne væsker skal det bare have lov til at koge næsten helt væk. Hæld fløde ved og lad det koge godt. Husk salt og peber!
Bliver det for ”tørt” kommes der mere fløde på og hvis det er for vådt koges der videre. Kog den så den bliver lækker cremet og blød.
Man kan med fordel også spæde det med vand eller bouillon, men pas på det ikke koger for meget ind og bliver for kraftigt og salt.
A La creme´en kan bruges som tilbehør til et stykke kød, men smager også pragtfuld dagen efter, smurt på et stykke ristet franskbrød.

Champignon med friskost:
Ingredienser:
En bakke champignon.
Et lille fint hakket løg.
En lille bakke naturel friskost (vi brugte Buko´s men i princippet vil det meste friskost virke).
Olivenolie (eller anden velsmagene olie).
Evt. lidt soya.
Salt & peber.
Lidt smør eller olie til stegning.

Fremgangsmetode:
Rist det fint hakkede løg af i en gryde, uden at give det for meget farve. Champignoner, i ikke for små tern, kommes op til løget og ristes godt.
Krydr med salt og peber! Når champignonerne væsker skal det bare have lov til at koge væk.
Når champignonerne er møre og bløde tages de fra varmen og køles lidt ned. I mens kan friskosten blandes.
Tag lidt oliven olie, evt. soya, salt og peber og bland det godt ned i friskosten.Vend de kølede hampignoner og friskostblandingen godt sammen og smag det lige til med salt og peber, igen.
21/3/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.