Serie
En god start

En god start - bevægelse og slægtsforskning



Kylling med det hele

”Vi skal være smarte, når der skal laves mad. Nem mad giver tid til mere træning. Vi parterer en kylling og lægger den i et fad sammen med alt det gode. I mens det hele bliver til en herlig ret i ovnen, kan vi bruge tiden på de gode øvelser.”

1 kylling
½ kg kartofler
Rodfrugter, fx 2 persillerødder, 2 pastinakker, 2 gulerødder
1 løg
Evt. 2-3 fed hvidløg
1 citron (helst økologisk – hele citronen skal bruges)
2 kviste rosmarin (eller andre krydderurter)
Olie, fx koldpresset rapsolie eller olivenolie

Partér en kylling i 4-8 stykker og kom den i et fad. Sørg for at holde en høj køkkenhygiejne. Vask hænder, når du har rørt ved kylling, bræt og kniv. Skold dine redskaber efter brug.
Skær kartofler, persillerødder, pastinakker, gulerødder, citron, løg og evt. hvidløg i mindre stykker. Kom det hele i fadet med kyllingen.
Kom lidt god olie på samt salt og peber og friske krydderurter. Steges i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.

Opskriften er fra ZBC i Ringsted
3/5/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.