Serie
En god start

En god start - bevægelse og motionvenner



Pandestegt fiskefilet med ”hjemmelavet” remolade og rejer

Frokost til 4 personer
4 store paneret fiskefilet (dem fra fryseren er ganske fine hvis man ikke lige syntes om at panere selv)
4 skiver brød
Smør, både til at stege i og til at smøre brødet med
4-8 store salatblade til pynt og spise
100 gram rejer
175 gram pickles
2 spsk. mayonnaise (majonæse)
1 lille bundt frisk dild
1 citron
1 æg
Mel
Rasp
Pynt: dild, tomat og evt. noget sort caviar

Sådan gør du:
Først vender du fiskefileterne i mel, æg og rasp og så steger du fisken sprød og gylden i smør på en stegepande. Når fisken er stegt dryppes den af på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.
Smør brødet mens fisken køler lidt af og anret fisken på det smurte stykke brød, med salaten under. For at få lidt ekstra grønt og en mere sprød, frisk og knap så fed smag, kan man med fordel komme 2-3 salatblade under sin fisk. Nu anrettes remolade, rejer, citron og dild smukt på fisken. Hvis man har købt den sorte caviart, så skal den også på nu.

Hjemmelavet remoulade

Ingredienser
3 spsk. god mayonnaise
1 spsk. cremefraiche min. 18 %
1 spsk. finthakket kapers
1 spsk. finthakket gulerødder
1 spsk. finthakket rødkål
1 spsk. finthakket cornichoner
1 spsk. finthakket purløg
1 spsk. finthakket estragon eller kørvel (kan undlades)
1 tsk. finthakket løg
1 spsk. citron
1 tsk. grov sennep
Salt/peber/sukker
Gurkemeje til at justere farven med

Sådan gør du:
Hak det hele med en stavblender eller hak det hele fint og pænt med en kniv.
Bland det hele sammen, smag til med salt, peber og lidt sukker. Hvis du vil have den gule farve så tilsættes gurkemeje efter smag/lyst. Lad remouladen stå ca. 30 min i køleskabet og så er din hjemmelavede remoulade klar.

Opskriften er fra ZBC i Voringborg.
10/4/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.