Serie
En god start

En god start - bevægelse og laksetatar



Laksetatar med fersk og røget laks på ristet rugbrød

4 personer

300 g optøet fersk laks
150 g ferskrøget laks
1 rødløg
4 spsk. purløg
2 tsk. dijonsennep, grov eller fin efter ønske
1 spsk. yoghurt 10 %
Citronsaft
Salt og peber
4 skiver ristet fuldkornsrugbrød, alm. rugbrød kan også sagtens bruges
100 g sprød salat, fx iceberg, romaine eller fricee
1 citron skåret i både

Sådan gør du:
Hak det ferske rå og det røgede laksekød fint med en kniv. Hak rødløget fint. Bland det hakkede laks med rødløg, finthakket purløg, sennep og yoghurt.
Smag tataren til med lidt citronsaft, salt og peber.
Lad den trække i køleskabet et par timer og servér den med ristet rugbrød, sprød salat og citron. Vil man forkæle sig selv lidt og slække lidt på sundheden, så kan man med smags fordel smørriste sit rugbrød på panden.

TIP
Fisk, der skal serveres rå, skal have været frosset i mindst 1 døgn ved minus 18-20 grader pga. risikoen for parasitter. Den frosne laks fra Netto, Rema osv. er alle tiders.

Opskriften er fra uddannelsesinstitutionen ZBC i Vordingborg.
29/3/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.