En god start - bevægelse og laksetatar
Laksetatar med fersk og røget laks på ristet rugbrød
4 personer
300 g optøet fersk laks
150 g ferskrøget laks
1 rødløg
4 spsk. purløg
2 tsk. dijonsennep, grov eller fin efter ønske
1 spsk. yoghurt 10 %
Citronsaft
Salt og peber
4 skiver ristet fuldkornsrugbrød, alm. rugbrød kan også sagtens bruges
100 g sprød salat, fx iceberg, romaine eller fricee
1 citron skåret i både
Sådan gør du:
Hak det ferske rå og det røgede laksekød fint med en kniv. Hak rødløget fint. Bland det hakkede laks med rødløg, finthakket purløg, sennep og yoghurt.
Smag tataren til med lidt citronsaft, salt og peber.
Lad den trække i køleskabet et par timer og servér den med ristet rugbrød, sprød salat og citron. Vil man forkæle sig selv lidt og slække lidt på sundheden, så kan man med smags fordel smørriste sit rugbrød på panden.
TIP
Fisk, der skal serveres rå, skal have været frosset i mindst 1 døgn ved minus 18-20 grader pga. risikoen for parasitter. Den frosne laks fra Netto, Rema osv. er alle tiders.
Opskriften er fra uddannelsesinstitutionen ZBC i Vordingborg.
29/3/2017