En god start - bevægelse og kyllingefrikadeller
Kyllingefrikadeller med bagt tomatsalat
500 g hakket kylling
1 – 2 æg
½ dl vand
100 gr havregryn
1 bundt hakket persille
1 bundt kørvel
Salt & peber
Olie til stegning
Kyllingen røres sammen med salt til det bliver sejt. Æg, vand, krydderurter og havregryn tilsættes. Det hele røres godt sammen og farsen smages til med salt og peber. Steg dem på en middelvarm pande i olie. De skal være helt gennemstegte.
Bagt tomatsalat
16 stk. cherrytomater
2 stk. kanelstænger
1 rødløg
½ tsk. honning
1 spsk. balsamico
½ fennikel
½ brøndkarse
Skyl tomaterne, skær rødløget i ringe og hak fenniklen. Det hele blandes og lægges sammen med kanelstængerne i et ildfast fad. Honning og balsamico piskes sammen og hældes over. Bages i ovnen ca. 30 min ved 130 grader. Afkøles og pyntes med brøndkarse.
Opskriften er fra ZBC i Ringsted.
27/4/2017