Serie
En god start

En god start - bevægelse og kyllingefrikadeller



Kyllingefrikadeller med bagt tomatsalat

500 g hakket kylling
1 – 2 æg
½ dl vand
100 gr havregryn
1 bundt hakket persille
1 bundt kørvel
Salt & peber
Olie til stegning

Kyllingen røres sammen med salt til det bliver sejt. Æg, vand, krydderurter og havregryn tilsættes. Det hele røres godt sammen og farsen smages til med salt og peber. Steg dem på en middelvarm pande i olie. De skal være helt gennemstegte.

Bagt tomatsalat

16 stk. cherrytomater
2 stk. kanelstænger
1 rødløg
½ tsk. honning
1 spsk. balsamico
½ fennikel
½ brøndkarse

Skyl tomaterne, skær rødløget i ringe og hak fenniklen. Det hele blandes og lægges sammen med kanelstængerne i et ildfast fad. Honning og balsamico piskes sammen og hældes over. Bages i ovnen ca. 30 min ved 130 grader. Afkøles og pyntes med brøndkarse.

Opskriften er fra ZBC i Ringsted.
27/4/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.