Serie En god start

27:28

Dette afsnit

En god start - bevægelse og fiskefrikadeller

20/04/2017

En god start tager med til bækkenbundstræning for mænd. Ganske lidt træning kan gøre en forskel. Det mærker de også på Møn, hvor ældre fra plejeboliger tager i træningscenter. Dagens ret er fiskefrikadeller med spidskålssalat.



Fiskefrikadeller med spidskålssalat med olie-eddike dressing og nødder

(4 pers.)

Fiskefrikadeller
400 g fiskefars af torsk eller anden torskefisk (fx lyssej, brosme, eller lange)
1/2 tsk salt
1 stk æg
Ca 2 spsk hvedemel – vurderes ud fra hvor ”våd” farsen er, når den er rørt færdig
1/3 dl piskefløde
1 stk gulerod
1/2 stk bagekartofler
Frisk dild efter smag
Friskkværnet peber
Smør til stegning

Skræl gulerødder og kartofler og riv dem fint. Pres væden ud af grøntsagerne med hænderne. Skyl dilden og hak den fint.
Kom fiskefarsen i en skål, tilsæt salt og rør sammen. Tilsæt æg, mel og fløde (fløden tilsættes lidt ad gangen mens der røres).
Tilsæt de fintrevne grøntsager og dild, og rør grundigt sammen. Til sidst tilsættes friskkværnet peber. Sæt farsen i køleskabet i 30 min.
Form farsen med en spiseske til frikadeller og steg dem i smør på en pande ved middelvarme.

Spidskålssalat med olie-eddike dressing og nødder
1 lille spidskål
2 spsk balsamicoeddike eller lignende
1 dl koldpresset oliven- eller rapsolie
1 tsk Dijon sennep
1 tsk honning
Salt og peber
30 g grofthakkede nødder (de fleste kan bruges)

Kålen halveres, stokken skæres fra og kålen snittes fint og skylles. De øvrige ingredienser (pånær nødderne) piskes sammen og smages til. Overhæld kålen med marinaden lige inden servering og de hakkede nødder, så salaten ikke bliver slatten.

Opskriften er fra UCSJ i Sorø.

Så er det tid til morgengymnastik med TV ØST. Kom godt igang med En god start.

Afsnit

Alle serier A - Å