Serie
En god start

En god start - bevægelse og fælles træning



Sylt og krydderurter

Syltede rødløg og agurker

1 agurk skåret i skiver på mellem 1 og 2 mm. alt efter temperament
2 små rødløg skåret i skiver på 1 mm.
4-5 dl alm. eddike
1 dl sukker
1 tsk peberkorn
1 laurbærblad
Herudover kan forskellige krydderier som eksempelvis krondild, allehånde, kanel, stjerneanis, kardemommekapsler, chiliflager, nelliker og sennepsfrø bruges.

Opskriften på lagen er den samme til både agurk og løg. Eddiken koges op med sukker, peberkorn og laurbærblad. Ved de syltede agurker, saltes agurkeskiverne let og sættes til side i 30 minutter, hvorefter de knuges let, fri for vand og overhældes af den lunkne lage. Ved de syltede løg overhældes den kogende lage løgene.

Ramsløgspesto

20-25 ramsløgsblade
2-3 dl rapsolie eller olivenolie
1 dl revet vesterhavsost eller parmesan
1 dl pinjekerner, solsikkekerner, valnødder eller hasselnødder.
Saft af 1 citron
Salt

Skyl ramsløgene grundigt. Blend det hele og smag til med citron og salt. Kom evt. lidt mere olie i afhængig af den ønskede konsistent. Husk at smage til med citron og salt. Kan holde sig op til 4 uger i køleskab.

Opskriften er fra UCSJ i Sorø
19/4/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.