Serie
En god start

En god start - bevægelse og dans



Grønne muffins og kikærte”nutella”
(ca 20 stk)
Muffins med squash og nødder
3 æg
4,5 dl sukker
200 g smeltet smør
5 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 nip salt
2 tsk vanilie
3 tsk kanel
1 revet squash
2½ dl hakkede hasselnødder eller valnødder
100 g friskost
25 g smør
250 g flormelis

Æg, sukker, samt smeltet smør røres godt sammen. Bagepulver, natron, salt, vanilie og kanel blandes med melet og sigtes i. Tilsæt revet squash og hakkede nødder. Dejen fordeles i muffinsforme (fyld hver form ca. halvt op) og bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Bland friskost, smør og flormelis til en frosting. Pynt de afkølede muffins med frosting.
Er fryseegnede.

Kikærte”nutella”
250 g kogte kikærter (evt. fra dåse)
250 g dadler (friske eller tørre uden sten)
3 spsk. kakao
1 dl vand

Alle ingredienserne blendes til en fin creme i blender eller foodprocessor. Opbevares på køl, hvor holdbarheden er ca. 1 uge. Ønskes mere ”chokoladesmag”, tilsættes mere kakao.

Opskriften er fra UCSJ i Sorø.
18/5/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.