En god start - bevægelse og dans
Grønne muffins og kikærte”nutella”
(ca 20 stk)
Muffins med squash og nødder
3 æg
4,5 dl sukker
200 g smeltet smør
5 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 nip salt
2 tsk vanilie
3 tsk kanel
1 revet squash
2½ dl hakkede hasselnødder eller valnødder
100 g friskost
25 g smør
250 g flormelis
Æg, sukker, samt smeltet smør røres godt sammen. Bagepulver, natron, salt, vanilie og kanel blandes med melet og sigtes i. Tilsæt revet squash og hakkede nødder. Dejen fordeles i muffinsforme (fyld hver form ca. halvt op) og bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Bland friskost, smør og flormelis til en frosting. Pynt de afkølede muffins med frosting.
Er fryseegnede.
Kikærte”nutella”
250 g kogte kikærter (evt. fra dåse)
250 g dadler (friske eller tørre uden sten)
3 spsk. kakao
1 dl vand
Alle ingredienserne blendes til en fin creme i blender eller foodprocessor. Opbevares på køl, hvor holdbarheden er ca. 1 uge. Ønskes mere ”chokoladesmag”, tilsættes mere kakao.
Opskriften er fra UCSJ i Sorø.
18/5/2017