En god start - bevægelse og brændende kærlighed
Brændende kærlighed
(4 pers.)
500 g kartoffel
250 g pastinak eller persillerod
250 g gulerod eller sød kartoffel
2 dl sødmælk
20 g smør
Salt og peber
300 g bacon – helst fra et helt stykke bacon
2 løg
Syltede rødbeder
½ bdt purløg eller persille
Kartofler og rodfrugter skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i usaltet vand. Vandet hældes fra, og det hele moses godt i en skål. Smørret lægges i. Rør godt rundt og tilsæt mælken lidt efter lidt. Pisk mosen let og luftig med en elpisker.
Bacon skæres i tern og ristes sprødt på en tør pande. Fisk baconstykkerne op og steg de finthakkede løg gyldne i fedtet fra bacon.
Kartoffelmos anrettes på et fad og overhældes med bacon og løg. Server med rødbeder og hakket purløg eller persille.
Man kan evt erstatte bacon med smørstegte svampe.
Opskriften er fra UCSJ i Sorø
8/5/2017