Zornig Andersen er besøgsven for Brønderslevmor

Foto: TV ØST

Børnerådets formand, der selv har været misbrugt som barn, er besøgsven for Brønderslevmoderen Tina Jensen.

Lisbeth Zornig Andersens barndom var præget af overgreb, vanrøgt og svigt. Men alligevel har formanden for Børnerådet valgt at blive besøgsven for moderen i den såkaldte Brønderslevsag. Det var i DR-programmet Aftenshowet, Lisbeth Zornig Andersen kom med den oplysning, skriver Folketidende.

Lisbeth Zornig Andersen og Tina Eva Jensen - bedre kendt som Brønderslevmoderen - er vokset op i samme lokalområde på Vestlolland. Og det var også på Lolland, overgrebene mod de 10 børn i Brønderslevfamilien fandt sted. Tina Eva Jensen blev senere dømt for at være vidne til overgrebene uden at gribe ind.

Og børnene i Brønderslev-sagen har haft en opvækst med flere ligheder til Lisbeth Zornig Andersens. Det kom frem i DR-programmet Min Barndom i helvede, som blev sendt torsdag aften. Her kunne man høre, hvordan Lisbeth Zornig Andersen også har levet med en mor, som ikke gjorde noget for at stoppe de overgreb, hun var udsat for. Men på trods af det, var det Lisbeth Zornig Andersen, der valgte at tage kontakt til Tina Eva Jensen.

- Jeg tænkte, hun havde brug for besøg og en følelse af, at ikke alle fordømte hende, sagde hun i Aftenshowet.

Formanden for Børnerådet fortalte også, at de to kvinder har et ligeværdigt forhold, og at hun har stor forståelse for, hvorfor Tina Eva Jensen er endt i den situation, hun er.

- Jeg møder ikke onde mennesker, men skadede mennesker. Det er skadede, udsatte børn, der er blevet voksne, sagde hun blandt andet.

Derfor er det ifølge hende også afgørende, at der bliver gjort noget for at hjælpe de voksne. Og det skal ske for børnenes skyld. Ifølge hende, vil børnene oftest søge hjem, når de har mulighed for det.

- Og så er vi nødt til at sørge for, at de har et okay liv, når børnene søger hjem. Ellers er der en risiko for at børnene får det samme liv som deres forældre, siger Lisbeth Zorning Anders til Aftenshowet.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App