Vittinghus sikrer vigtig 16. plads

Foto: TV ØST

Badminton-spilleren Hans-Kristian Vittinghus fra Team Skælskør-Slagelse er nu sikker på at være med på den vigtige top-16-liste, når den opdaterede verdensrangliste bliver offentliggjort på torsdag.

Vittinghus nåede kvartfinalen i turneringen India Open, der sluttede i dag. Og det rækker netop til den 16. plads, som er kodeordet for alle i verden med fokus på fjerbolde. For kun de spillere kan komme i betragtning til OL.

- Det er stort for mig. Jeg satte mig det mål for et år siden, hvor jeg lå nummer 32 på verdensranglisten. Og jeg er stolt over, at det er lykkedes i en OL-sæson, hvor alle kæmper om nå top 16, siger Vittinghus til TV2 ØST.

Vittinghus har dog fortsat en stor forhindring for at komme med til London.

For de olympiske badminton-regler siger, at hvert land maksimalt må have to herresingler med til London.

Peter Gade ligger nummer fem på ranglisten, og ligner en selvskreven OL-deltager. Dermed bliver det landstræner Lars Uhres valg, hvem der skal med: Jan Ø. Jørgensen, der ligger nummer 13, eller Hans-Kristian Vittinghus.

- Vi ser på hvem der har leveret de bedste resultater det seneste års tid. Det er en kompleks opgave, som ikke bare handler om hvem der ligger øverst på verdensranglisten, siger Lars Uhre til TV2 ØST.

Landstræneren forventer at sætte navn på de to OL-deltagere, inden badminton-landsholdet rejser til Thomas Cup 15. maj.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App