Virksomheder skal lære tysk

Foto: TV ØST

For de virksomheder der vil forberede sig på Femernbyggeriet, er det nødvendigt at medarbejderne lærer tysk. Det er konklusionen på et nyt forskningsprojekt.

Medarbejderne i danske virksomheder skal til at lære tysk. I hvert fald hvis de vil ruste sig til tiden under og efter byggeriet af Femern-forbindelsen. Det oplyser P4 Sjælland.

Sådan lyder det fra et forskerhold på RUC, der i dag fremlægger 2½ års arbejde. Men den avancerede grammatik og kasserollebøjningen skal droppes.

Målet med forskningen har været at finde ud af, hvordan man kan undervise medarbejdere i tysk sprog og kultur på en måde, der ikke går ud over produktionen.

- Pludselig finder man ud af, at ud over at bestille to bajere på et tysk værtshus kan man bruge sproget i samtalen med den tyske ingeniør, man står med. Så giver det med ét mening at lære det, siger en medarbejder hos det firma, som har været prøveklud i forskningen. Medarbejderne har lært tysk ved hjælp af e-learning.

Lektor på RUC Klaus Schulte, der har stået i spidsen for projektet, kalder metoden "tysk til formålet":

- Det er ikke så meget med udgangspunkt i, at "nu skal vi lære at beherske det tyske sprog", altså oppefra og ned. Det er snarere den omvendte vej, siger han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App