Virksomheder sender ansatte på afvænning

Alkoholafvænningscentre får stadigt flere patienter, som er henvist af deres arbejdspladser. Det har faktisk en klart bedre virkning end ellers, siger afvænningscenter på Møn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

"Gå på afvænning eller du er fyret. Hvis du gennemfører afvænningen, så er dit job her stadig, når du vender tilbage."

Den melding oplever afvænningscentrene langt oftere end tidligere, at deres patienter har fået. En rundspørge avisen MetroXpress har lavet, viser samme tendens. Også på Taarup Afvænningscenter på Møn kan de nikke bekræftende til tendensen.

-Vi oplever også en stigende tendens, til at virksomheden griber ind overfor en medarbejder med et begyndende alkoholproblem, siger programchef Marco Guarino.

For virksomhederne er der en kontant fordel i at tage sit sociale ansvar alvorligt. En fyring af en medarbejder med misbrug er oftest dyrere end et afvænningsophold. Samtidig dækker de sundhedsforsikringer, som virksomhederne tegner for medabejderne, oftest også et afvænningsophold.

-Det giver også en god signalværdi overfor den enkelte medarbejder, at vi tager hånd om medarbejderen, der har et problem. Og så er der også en klar signalværdi overfor de andre ansatte, siger Niels Grøn Fabech, personalejuridisk chef i Dansk Industri, der repræsenterer mere end 11.000 danske virksomheder.

At det er arbejdsgiveren, og ikke for eksempel familie, giver ofte en bedre motivation for den enkelte alkoholiker.

-En del af benægtelsen går oftest ud på, at selvom familielivet måske sejler, så siger misbrugeren til sig selv: "Jeg har ikke et problem, for jeg kan stadig passe mit arbejde." Hvis virksomheden tager hånd om problemet, så kommer misbrugeren oftest ud over det stadie, der hedder benægtelse, og så går det hurtigere med at komme på ret spor, siger Marco Guarino fra Taarup Behandlingscenter.

 


Nyhedsoverblik