Virksomheder vinder ved samarbejde

Foto: TV ØST

Samarbejde er en kæmpe gevinst for små virksomheder. Det mener elinstallatør Stig Pedersen fra Lolland, der selv har gjort erfaringen.

Da Stig Pedersen hørte om Femernbælt-forbindelse, var hans første tanke:

- Yes, nu er der nogle muligheder.

Mildest talt. Tunnelbyggeriet kommer til at beskæftige flere tusind, men Stig Pedersen kender sine begrænsninger, derfor gjorde han sig hurtigt endnu en tanke.

- Jeg tænkte, at jeg må slå mig sammen med nogle andre. Nogle større. Alene ville jeg ikke kunne magte opgaven, siger han i dag.

Allerede for et år siden indgik han derfor i et partnerskab med det store elfirma, Lindpro A/S. Sammen vil de nu byde på el-delen til den kæmpe skurvognsby, der skal huse tunnelbisserne.

At samarbejde rent faktisk nytter, ved Stig Pedersen om nogen. I de første ti år var han alene om sit lille firma i Nakskov. Men i 2008 indgik han i et samarbeje med fire andre elinstallatører fra hele Lolland. Det har givet pote.

- I dag laver vi fælles indkøb, har fælles administration og kan flytte folk rundt, hvor der er brug for dem. Samtidig bliver de bedre til deres specialer, når de ikke laver alt muligt andet.

Den helt store gevinst er dog de kontrakter, firmaet nu kan byde ind på - og vinde. F.eks. el-delen til en ny administrationsbygning for E.ON i Rødby Havn. Byggeriet går i gang om en måned. Et byggeri Stig Pedersen aldrig kunne have budt på alene.

Nu ser han frem til at rykke fra mellemklassen til superligaen, når han i det nye samarbejde med Lindpro A/S byder ind på Femern-forbindelsen.

02:03 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App