Vindmøller ved Sprogø

Sund & Bælt - selskabet der driver Storebæltsbroen - har fået tilladelse til at opføre en vindmøllepark ved Sprogø. Men fra i dag kan der indsendes klager over tilladelsen

Sund & Bælt - selskabet der driver Storebæltsbroen - har fået tilladelse til at opføre en vindmøllepark ved broen - lige nord for Sprogø.

Vindmøllerne skal i givet fald levere nok elektricitet til at drive Sund & Bælts anlæg og dermed håber selskabet at kunne gå foran og levere såkaldt  grøn strøm, når verdens politikere om et år samles til klimatopmødet i københavn.

Danmarks Naturfredningsforening går bestemt ind for vindkraft, men foreningen  er meget kritisk overfor den planlagte vindmøllepark. Foreningen mener nemlig at  vindmøllerne vil skæmme broens flotte arkitektur  - og samtidig tænkes de placerede  midt i et af Europas vigtigste områder for hvalarten marsvin, som i de seneste år har været i kraftig tilbagegang.

Energistyrelsen har givet tilladelse til møllerne, men der kan klages over denne tilladelse til Energiklagenævnet - og fristen er sat til 27. Januar.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App