Vidne truet i vanrøgtssag fra Mern

Foto: TV ØST

Politiet har sigtet en ung mand for trusler mod et plejebarn, som skulle vidne i sag mod plejeforældrepar.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rejst en ny sigtelse i forbindelse med den såkaldte Mernsag, hvor et plejeforældrepar er tiltalt for vanrøgt.

Sigtelsen er denne gang ikke rettet mod plejeforældrene, men mod en person, som angiveligt har truet en 16-årig dreng, der skal vidne i sagen.

- Der er fremsat en trussel mod et af vidnerne i sagen for cirka tre uger siden. Truslerne er fremsat i en svømmehal, men jeg kan ikke sige mere om, hvor det er foregået, fortæller sagens anklager, Michael Boolsen, til Ritzau.

Truslerne har ifølge Boolsen haft en sådan karakter, at de var egnede til enten at kunne påvirke den 16-åriges vidneudsagn eller at få ham til at afstå fra at vidne i sagen.

- Men jeg vil ikke komme nærmere ind på indholdet af truslerne, siger Michael Boolsen.Efter alt at dømme er truslerne ikke i den helt alvorlige ende. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nemlig ikke forsøgt at få varetægtsfængslet den sigtede. Det er ellers en mulighed, når sagen drejer sig om vidnetrusler.

- Vi har ikke ment, at der var grundlag for at får ham fængslet. Han kan ikke påvirke efterforskningen, og vi mener heller ikke, at der er risiko for, at han vil gentage det, siger Michael Boolsen.

Efter at truslerne angiveligt fandt sted, har den 16-årige dreng vidnet ved Retten i Nykøbing Falster mod sine tidligere plejeforældre.

De er tiltalt for gennem en periode på 20 år at have udsat i alt ni plejebørn for vanrøgt, vold og frihedsberøvelse.

Ifølge Ekstrabladet.dk er truslerne angiveligt blevet fremsat af en yngre mand, som er ven med en anden 16-årig, der er i pleje hos Mern-parret.

Selv om han også ifølge anklageskriftet er blevet forurettet af plejeforældrene, så har Mern-parret planer om at adoptere ham.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App