Det vi har sammen

Varm varme-kartoffel ender i Folketinget

Foto: TV ØST

Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg trækkes i dag ind i sagen om varmeanlægget i Terslev.

Borgerne det dobbelte af landsgennemsnittet for deres varme. Og prisen er nu så høj, at ejendomsmæglerne ikke ønsker at sætte borgernes huse til salg.

Det er virkeligheden for borgerne i Terslev ved Faxe, hvor salget af det lokale fjernvarmeværk til E.ON er blevet til et mareridt.

Værket er grundlæggende set en rigtig dårlig varmeløsning i området - og en gruppe borgere med borgmester Knud Erik Hansen (A) og en række byrødder i ryggen foreslår i dag blandt andet folketingspolitikerne helt at lukke varmeværket, der var en del af den store naturgasplan fra 80’erne.

- Vores vurdering er, at et statsligt indgreb er nødvendigt, da der er tale om et samfundsmæssigt problem, som ikke kan isoleres til nogle få borgere, som er kommet i klemme, skriver Knud Erik Hansen i et brev til Folketinget. Han fastslår, at den nuværende situation har en meget stor negativ betydning for lokalsamfundet.

Den store gæld i selskabet betyder, at borgerne reelt ikke har mulighed for at købe sig ud af selskabet for at etablere deres egen energiforsyning.

Tip os Har du et godt tip?