Pulver lukkede valgsted i Nykøbing Falster

Foto: TV ØST

Politiet lukkede valgstedet på Sundskolen ved Nykøbing Falster i tre timer, efter der blev fundet et hvidt pulver. Pulveret viste sig at stamme fra en brandslukker, oplyser politiet.

Fund af noget gammelt pulver i et kabelskab, der stammer fra en pulverslukker, lukkede torsdag valghandlingen i tre timer på Sundskolen i Nykøbing Falster.

Valgstedet på Sundskolen blev evakueret, og stemmebokse og andet grej blev flyttet til Sundkirkens menighedsrådssal 800 meter borte. Også skolens 150 elever og lærerne blev sendt hjem.

Det skete efter at fire-fem personer blev dårlige med åndedrætsbesvær, da de kom i kontakt med pulveret i forbindelse med at et kabelskab blev åbnet.

Politiet oplyser, at analyser nu viser, at pulveret stammer fra en tidligere brand på skolen. De fire-fem personer, der blev utilpasse, har det nu godt og er symptomfri.

Man skal have været i direkte berøring med stoffer eller have indåndet det som støv for at man kan blive utilpas. Derfor er der ingen grund til bekymring for de personer - herunder de mange vælgere - der har befundet sig på skolens område.

Kommunikationschef Arne Møller fra Guldborgsund Kommune oplyser til Ritzau, at valghandlingen var indstillet i lidt over tre timer - fra lidt før klokken 11 til klokken 14.

- Vælgerne tog det roligt og var tålmodige, siger han.

Ved 16-tiden havde 52,9 procent af de 2675 vælgere stemt på det berørte valgsted. Dermed har valgstedet indhentet de tre timers lukning, idet stemmeprocenten ligger midt i feltet blandt de 20 valgsteder i kommunen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App