Valgkampen er også for blinde

Foto: TV ØST

Den radikale folketingskandidat Linda Kristiansen er som den første herhjemme, klar med en valgpjece trykt med punktskrift for blinde.

Danmark tilsluttede sig for to år siden FN´s handikapkonvention der sikrer tilgængelighed for alle borgere, og at alle borgere får adgang til vigtig information, f.eks i en valgkamp. Det skal vi leve op til, mener Linda Kristiansen der opstiller som folketingskandidat for det Radikale Venstre i Sjællands Storkreds:

-Vi har ratificeret handikapkonventionen. Ergo skal vi også leve op til den, -siger Linda Kristiansen.

I Dansk Blindesamfund hilser man initiativet velkommen, selvom pjecen har et politisk budskab:

-Jeg syntes det er en god ide. Et er at det er en valgbrochure, men vi vil jo gerne have punktskrift på så mange ting som muligt, - siger kredsformanden for Dansk Blindesamfunds afdeling i Vestsjælland, Jan Friis fra Slagelse.

Valgpjecen med det knoppede omslag, indeholder også valgargumenter på flere af de sprog der tales af minoriteter i danmark. Inspirationen til pjecen der skal gøre det muligt for alle at følge med i valgkampen, kommer dels fra de erfaringer Linda Kristiansen har fået gennem arbejde med blinde, dels fra et ophold i Island, hvor det blev alt for tydeligt, at man ikke får meget ud af en valgkamp hvis man ikke forstår sproget:

-Jeg har boet i Island under en valgkamp, og jeg fattede ikke en bjælde, -siger Linda Kristiansen

Det er ikke kun de blinde, og de der halter lidt bagefter på sproget, der bliver tilgodeset i Linda Kristiansens valgkamp. Døve kan på hendes hjemmeside, se budskaberne i form af tegnsprog. Se siden her:

http://www.lindakristiansen.dk/

01:55 Luk video

 

 

-

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App