V-formand løb med partiets pengekasse

Foto: TV ØST

Venstres partikasse i Næstved er tom. Pengene er overført til den tidligere formands private konto, og den tidligere formand er gået i flyverskjul.

Venstre i Næstved har mistet både sin formand og partiets formue. Lars Kronborg Berth meddelte i efteråret 2011 på en email, at han stoppede på grund at stress. Bestyrelsen konstaterede derefter at partiets formue på 55.000 kroner også var væk. Pengene var overført til Lars Kronborg Berths konto. Nu har bestyrelsen meldt sagen til politiet, skriver Sjællandske.

- Vi har bedt politiet om at undersøge, hvad der er blevet af vores penge. Vi kan ikke få kontakt med den tidligere formand. Nu håber vi, at politiet kan give os en forklaring og måske skaffe pengene tilbage, siger Lani Bannach, der er medlem af Venstres bestyrelse, og partiets talsmand i den prekære sag.

Lars Kronborg Berth blev i februar sidste år valgt til formand for Venstre Vælgerforening. I forvejen var han kasserer, og havde derfor helt automatisk adgang til foreningens konti i Max Bank.

Den nye formand nåede kun at indkalde til et bestyrelsesmøde. Det blev holdt i foråret 2011. Siden var han nærmest i flyverskjul, siger Lani Bannach til Sjællandske.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App