Utryghed over lukkedage hos politiet

Foto: TV ØST

Borgerne i Holbæk er utrygge over, at Midt- og Vestsjællands Politi vælger at lukke politistationerne i Holbæk, Kalundborg og Ringsted 2 dage om ugen.

- Det gør mig da meget utryg. Jeg synes at det er forskrækkeligt, at man måske skal vente flere dage på at kunne gå ned til politiet, eller at man skal helt til Kalundborg eller Roskilde. Pia Malberg bor i Hørve, og hun er en af de borgere, der ikke bryder sig om politiets nye spareplaner, der betyder, at politistationerne vil have lukket 2 ud af 5 hverdage - hver.

Heller ikke Heino Egensberg fra Tuse er begejstret for de nye spareplaner. - Der er så meget ballade i oplandet herude, at politiet burde have åbent døgnet rundt istedet for, siger han i dag til TV2 Øst.

Præcis hvornår politiet har tænkt sig at holde lukket på hvilke politistationer, vil de ifølge chefpolitiinspektør Steen Skovgaard først løfte sløret for på mandag. Men beslutningen står fast, den er taget, fortæller han i dag til TV2 Øst.

Tanja Capion Jørgensen er butikchef hos Smartbeauty.dk, hun har 2 gange forgæves forsøgt at få Holbæk politi til at rykke ud til hendes butik, imens hun har haft tyve i bufikken. Hun frygter, at de 2 ugentlige lukkedage vil gøre det yderligere vanskeligt at få fat i politiet, og at borgerne istedet vil bevæbne sig, i forsøget på at opnå en form for tryghed.

- Sådan bliver det. Folk vil købe peberspray eller have køller i sin butik. Det er jo en falsk form for tryghed, men hvis politistationen ligefrem er lukket i ens nærområde, må man jo gøre noget selv, siger hun i dag til TV2 Øst.

Politidirektør Anders Linnet sagde onsdag til TV2 Øst, at borgerne ikke kommer til at mærke, at politistationen er lukket. - Det  har jo ikke med beredskabet at gøre, det handler udelukkende om personlige og telefoniske henvendelser, sagde han.

Lukkedagene træder i kraft senere på måneden som et forsøg, der skal evalueres efter et halvt og et helt år.

02:21 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App