Unge officerer bag skarp kritik

Foto: TV ØST

Overordnede i forsvaret må lægge øre til offentlig kritik fra hele 53 Afghanistan-officerer. I et yderst kritisk indlæg i fagbladet Danske Officerer rejser yngre officerer nu en alvorlig anklage mod deres chefer.

I stedet for at bakke deres soldater op, har cheferne ifølge officererne for travlt med at vaske hænder og lægge ansvaret fra sig. Det skriver Berlingske, der torsdag bringer indlægget officererne.

- Der er en stadig stigende tvivl om, hvorvidt man som operativ officer har sine chefers fulde opbakning eller ej, lyder det blandt andet.

Og kritikken fortsætter. Under overskriften "Er du mand nok til at være chef?" skriver officererne.

- Skulle du en dag - af et korps af folk bænket bag skriveborde i Danmark - blive beskyldt for at have truffet en forkert beslutning, ja så er du allerede - inden du kan nå at stave til "retssikkerhed" - i et fly på vej hjem til Danmark, helt alene.

Med indlægget håber gruppen af officerer at kunne skabe en holdningsændring blandt forsvarets chefer. De kræver, at alle anklager bliver undersøgt, før de bliver sendt hjem.

Baggrunden for indlægget er netop, at flere yngre officerer er blevet kaldt hjem og sigtet for overtrædelse af den militære straffelov.

For kort tid siden blev en kompagnichef sendt hjem. Og nu er det blevet for meget for officererne.

- Dråben var hjemsendelsen af kompagnichefen, siger Rune Christensen, der er talsmand for gruppen fra Livgarden, til Berlingske.

Hos Hærens Operative Kommando affejer man kritikken.

- Min umiddelbare reaktion er, at de unge officerer er frustrerede på baggrund af den omtale, sagerne har fået i pressen, siger generalmajor Agner Rokos til Berlingske.

- De har opbakning fra deres overordnede chefer, men der påhviler et ansvar på alle niveauer. Hvis de unge ønsker carte blanche i enhver situation, har de valgt et forkert job, siger han.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App