Unge lærere ramt af ledighed

Foto: TV ØST

Unge lærere er ligesom pædagoger og sygeplejersker ramt af voksende arbejdsløshed, viser en opgørelse udarbejdet af fagforbundet FTF på basis af nye ledighedstal fra Danmarks Statistik. Det skriver Politiken i dag.

Mens den generelle ledighed for unge i aldersgruppen 15 til 29 år det sidste år har ligget stabilt på omkring syv procent, har de nævnte faggrupper oplevet en markant voksende ledighed.

Værst ser billedet ud for unge pædagoger og lærere. De må indstille sig på, at ledigheden for deres vedkommende er intet mindre end fordoblet.

Således er ledigheden for nyuddannede pædagoger steget fra 5,5 procent i februar 2011 til 9,7 procent i februar i år.

For de unge læreres vedkommende er arbejdsløsheden vokset fra 5,7 procent til 10,7 procent.

Det er efter alt at dømme besparelserne inden for det offentlige, der nu slår igennem i voksende ungdomsarbejdsløshed blandt de faggrupper, der typisk er ansat i det offentlige.

følge Danmarks Lærerforening er der i løbet af skoleårene 2010/2011 og 2011/2012 samlet blevet nedlagt 3364 lærerstillinger.

I løbet af det kommende skoleår regner foreningen med, at yderligt 900 stillinger vil blive nedlagt.

Dermed kommer den samlede stillingsnedlæggelse op på 4300 - svarende til 8 procent af samtlige lærerstillinger i landet. Til sammenligning er elevtallet blot faldet med 1,5 procent i perioden, påpeger foreningen.

- Det er en grotesk situation, siger lærernes formand Anders Bondo Christensen til Politiken og fortsætter:

- For få år siden tiggede og bad politikerne de unge om at starte på læreruddannelsen, og nu er der ikke noget arbejde til dem. Det skriger til himlen.

/ritzau/

2012-04-04T23:41:34+0200

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App