Unge er glade for mentorer

Mentorer hjælper unge kontanthjælpsmodtagere i Ringsted i arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Giv de unge en mentor - et erfarent og forstående menneske, der kan vejlede de unge når de står overfor livets svære valg - og såmænd også hvis de er kørt sur i hverdagens pligter og økonomiske krav. Og så skal alle medarbejdere samles i et team, så den unge ikke skal løbe spidsrod mellem sagsbehandlerne.

Sådan er hovedlinjerne i regeringens udspil til en reform, der skal hjælpe de unge ud på arbejdsmarkedet.

Men i Ringsted HAR kommunen allerede gjort det regeringen siger, kommunerne skal gøre: Find mentorer til de unge, der f.eks er på kontanthjælp så de kan komme igang med et arbejde eller en uddannelse. Det oplyser DR Sjælland.

Som det eneste sted i landet har kommunen valgt at samle alt, hvad der har med unge mellem 15 og 25 at gøre under ét tag.

Det være sig socialrådgivere, ungdomsuddannelsesvejledere, alt hvad der har med dagpenge og kontanthjælp at gøre og også børnesagsbehandlere. Og så har de som noget helt nyt opfundet et mentorkorps.

Borgere i kommunen kan melde sig som mentorer for nogle af de unge, der har det svært. Det er frivilligt arbejde, og det kan være alt fra bare at være der for den unge til en snak til at lægge budget, hjælpe med lektier og vejlede i hvordan man vasker tøj.

- Ringsted Mentorkorps er et eksempel på, hvor frivillig arbejdskraft og kommunale opgaver går hånd i hånd. Der er nu engang nogle opgaver, som en kommune ikke kan løfte, simpelthen fordi det er en myndighed, hvor der skal overholdes paragraffer og rettidighed og så videre. Så hvis de unge havde efterspurgt de her opgaver hos kommunen, ja så havde de desværre fået nej. Og så ville der ikke have været nogen til at hjælpe dem, fortæller projektleder Jannie Asklund.

Men det er der nu. 53 mentorer har nemlig meldt sig på banen siden projektet startede i august. En af dem der har fået en mentor er Isabella på 21:

- Jeg har altid sat alle andre før mig selv, og det har gjort mit selvværd lavt. Så kom jeg til Ungeenheden i Ringsted og hørte om mentorkorpset. Jeg fandt frem til, at jeg simpelthen havde brug for en jævnaldrende mentor, der kunne hjælpe mig med at lære at acceptere, at det er okay at tænke på sig selv. En der kunne lære mig at sætte mig selv i fokus, faktisk blive mere egoistisk, fortæller Isabella til DR Sjælland.

Og for mentor Vivi Carlsen, 39 er det også en god oplevelse at hjælpe: - Det er pragtfuldt. Jeg kan godt huske da jeg selv var ung. Jeg kunne godt have brugt en erfaren voksen at snakke med, siger hun til DR Sjælland.


Nyhedsoverblik