Underskriftindsamling mod vindmøller

Foto: TV ØST

De fleste synes, det er en god ide, at fremtidens energikilder kommer fra vindmøller. Men det er de færreste, der vil ha dem i baghaven. Sådan er der også en masse mennesker, der har det på Lolland.

Der var møde på Maribo Rådhus I dag, hvor en gruppe vrede borgere afleverede underskrifter. De er utilfredse med den nye lokalplan, fordi der ifølge den skal opføres fem kæmpevindmøller mellem Utterslev og Vindeby på Lolland.

- De er for store. De vil give meget skyggekast og give for meget støj og samtidig med det vil de ødelægge det smukke landskab vi har derude, siger Per Møller, som er formand for Utterslev Borger- og Grundejerforening.

De fem møller bliver 150 meter høje og kommer til at stå på en række her.

- Det projekt her kan give energi til 10.000 ejendomme for at tage sådan en målestok. Og det synes vi jo er væsentligt, og det skal vi så have spillet sammen med de borgere der bor i området, siger Gert Mortens, formand for Klima-, Miljø- og teknikudvalget i Lolland Kommune.

Men de beboere der bor tættest på, forstår ikke kritikken.

- Jeg kan slet ikke se man er så meget imod det overhovedet, siger Dorte Hansen, som bor i Utterslev, med god udsigt til de måske kommende vindmøller.

Vi har talt med ejerne af tre af de huse, der kommer til at være allertættest på vindmøllerne. Og de er alle positive.

- Jeg er overbevist om at jeg blir slet ikke generet af det. og man skal meget tæt på før man overhovedet kan høre sådan en mølle der, siger Dorte Hansen.

Men det er altså op til byrådet at træffe den endelige beslutning.

02:08 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App