Ulovligt kontantgebyr betales tilbage

Foto: TV ØST

Næstved Kommune har ulovligt opkrævet gebyr i mere end et år, når borgere kom og betalte med kontanter i Borgerservice.

Det indrømmer vicekommunaldirektør Poul Kold over for Sjællandske. Han er klar til at tilbagebetale alle de ulovlige gebyrer. Men kun hvis folk er i stand til at dokumentere, at de på et tidspunkt har betalt dem.

Sjællandske kunne for en måned siden fortælle historien om 77-årige Erling Nielsen, som havde holdt ulovligt parkeret med sin bil. Erling Nielsen var derfor blevet opkrævet 510 kroner af kommunens parkeringsselskab. Da han troppede op på Borgerservice med kolde kontanter, var han ved at falde bagover af bar forargelse over, at damen ved kassen bad om et ekstragebyr på 25 kroner.

Nu har piben fået en anden lyd, efter at flere borgere har klaget til kommunen over noget tilsvarende. Kommunens jurist har set på sagen og er nået frem til, at der ikke er hjemmel i lovgivningen til, at kommunen må opkræve gebyr for at tage imod kontanter. Poul Kold er pludselig ikke længere så begejstret for gebyr-opkrævningen.

- Da vi fandt ud af, gebyret var ulovligt, stoppede vi med at opkræve det med det samme, siger Poul Kold, der også indrømmer, at hvis det ikke havde været for Erling Nielsens historie i Sjællandske, så havde kommunen fortsat opkrævet gebyret ulovligt.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App