Ulovlig avl har kostet 65 hunde livet

Foto: TV ØST

I morgen skal det afgøres i retten i Nykøbing Falster, om politiet har ret til at beslaglægge en muskelhund, som en hundeejer fra Lolland bruger til ulovlig avl. 65 hvalpe er blevet aflivet.

Det har kostet 65 hvalpe livet, at en hundeejer fra Vesterborg gang på gang avler på fire tæver af racen Amstaff. Racen har været ulovlig at avle på siden 2010, og derfor bliver hvalpene aflivet.

- Det er urimeligt, at de aldrig har nået at leve, før de skal dø. Og der kommer flere, hvis ikke det bliver stoppet, og der kommer en ændring i lovgivningen, siger dyrlæge Henriette Marqvorsen, som har aflivet hundene.

Selvom det er ulovligt at avle på muskelhundene, så er det ikke strafbart. Det har altså ikke haft konsekvenser for hundeejeren, at hundene har fået hvalpe fem gange på et år.

- Han gør det, selvom han er klar over, at fortsat avl medfører, at hundene bliver aflivet, siger anklager Henrik Holten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet vil nu have ejeren dømt for dyremishandling, men man frygter, at det kan tage lang tid at få stoppet den ulovlige avl.

- Sager om frakendelse af retten til at have med dyr at gøre, det kan nemt gå hen og blive et flerårigt projekt. Det har jeg desværre erfaring for. Det kan godt tage nogle år, siger anklager Henrik Holten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

05:32 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App