Udviklingshæmmede får arbejde

Et projekt har haft stor succes med at få udviklingshæmmede fra de beskyttede værksteder og ud på det rigtige arbejdsmarked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ikke mange, der kan kalde sig eftertragtet af arbejdsgiverne i øjeblikket. Men de udviklingshæmmede er faktisk blandt de sjældne.

Siden Landsforeningen LEV sidste år startede projekt KLAP - Kreativ Langsigtet Arbejdsplanlægning - så har arbejdsgiverne været så gode til at tilbyde jobs, at der nu faktisk mangler udviklingshæmmede til at tage arbejdet.

- Vi er nødt til at gøre lidt mere for at få de udviklingshæmmede til at være aktive. Jeg tror, det ligger i, at det ikke har været en mulighed at tage et næsten almindeligt arbejde før, siger Stine Lindskou, der er KLAP-konsulent i Region Sjælland for LEV.

Projektet har lige nu 11 ledige jobs i Region Sjælland, og siden projektets start sidste år er 26 kommet i arbejde i regionen. En af dem er Henrik Niebling, der er ansat som servicemedarbejder hos Super Dæk Service i Faxe.

- Det er godt at have noget rigtigt at lave. Og når jeg så har haft fri eller ferie, så kan jeg mærke tilbage på arbejdet, at de har savnet én, for så skal de lave de ting, jeg plejer, siger han.

Blevet uundværlig

Henrik Nieblung står på værkstedet for både at gøre rent, gå til hånde og i øjeblikket, hvor værkstedet har travlt med at skifte til sommerdæk på massevis af kunder, så er det også Henrik Nieblung, der sørger for at alle dæk bliver gemt rigtigt.

- Nu kan vi ikke undvære ham. I starten tænkte jeg bare, at vi kunne prøve at få ham ind og så måtte vi se. Men nu er det blevet sådan, at vi lige så lidt kan undvære ham som en af de andre på værkstedet. Når han ikke er her, må vi altså løbe noget hurtigere, fordi vi mangler den hjælpende hånd fra Henrik, siger René Elgarth, der er afdelingsleder hos Super Dæk Service i Faxe.

Stadigvæk så er kravene til de udviklingshæmmede dog ikke så store, at de rent faktisk konkurrerer med arbejdsløse. Og lønnen er lidt under mindstelønnen, hvor arbejsgiverne så oveni får et tilskud fra jobcenteret. Og gevinsten i forhold til de beskyttede værksteder, hvor de udviklingshæmmede ellers har mulighed for at komme er klar.

- Der var det for meget det samme. Her laver jeg en masse forskelligt, og der er noget at holde styr på. Man er træt på den gode måde, når man kommer hjem, siger Henrik Niebling.

 

Vil du læse mere om projektet eller finde ud af, hvordan man kommer med i det, så kan du se mere her.

 

 

 


Nyhedsoverblik