Udligningsreformen er en død sild

Foto: TV ØST

De Konservative har endegyldigt forladt forhandlingerne om en udligningsreform, siger Lars Barfoed.

Regeringens drøm om en bred aftale, der skal flytte millioner af udligningskroner fra rige kommuner til fattige, bliver ikke til noget.

De Konservative er nemlig så utilfredse med regeringens udspil, at partiet i dag trak sig endegyldigt fra forhandlingsbordet, skriver dr.dk.

Regeringen har hele tiden holdt fast i, at udligningsordningen skal ændres, så der går penge fra rige til fattige kommuner.

De Konservative har til gengæld insisteret på, at ordningen skal tage højde for reelle leveomkostninger i de forskellige kommuner. Groft sagt, at det er billigere at bo på Lolland, end det er at bo i Gentofte.

- Regeringen har ikke ønsket at imødekomme os i kravet om inddragelse af leveomkostningerne i udregningen af udligningen.

- Dette på trods af, at folks rådighedsbeløb i de kommuner, der bidrager mest til udligningen, er meget mindre end i de kommuner, der modtager fra ordningen.

- Dermed er det ikke muligt at opnå en mere retfærdig og rimelig udligning, siger De Konservatives formand, Lars Barfoed, til dr.dk

Med De Konservative ude af forhandlingerne bliver en bred aftale umulig. Hos Venstre afviste kommunalordfører Jacob Jensen tidligere på dagen, at partiet vil indgå en aftale, hvis K ikke er med.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App