Med pæreskude fra Fejø (6. september)

En gammel tradition er genoptaget på Fejø. Der bliver sejlet frisk frugt fra øen til københavnerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Turen tager flere dage. Det er kun ud af havnen på Fejø, der bliver sejlet for motor. Resten af turen foregår med sejl. Og så er der pludselig et stykke vej fra Fejø til Nyhavn.

I år er der en blommesort med, danskerne ikke har smagt før. Og som altid er der et bredt udvalg af de mange forskellige æblesorter, der bliver dyrket på Fejø.

Traditionen med at sejle frugt til København er mere end 100 år gammel. Men under besætteslen holdt man op. Senere blev traditionen genoptaget, men da der kom store lastbiler, der kunne køre frugten på ingen tid, døde traditionen ud igen.

For snart 20 år besluttede nogle ildsjæle på Fejø, at der igen skal sejles frugt. Så nu kan man igen sætte tænderne i et ny-sejlet æble fra Fejø.


Nyhedsoverblik