TV2-regioner håber på deres egen fælleskanal

TV2-regionerne skal have en ny fælles tv-kanal, hvis oppositionen kan få regeringen til at lege med på deres forslag. Men hvor er pengene til det, lyder kritikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

"Set & Sket" kan blive til en hel selvstændig tv-kanal. Oppositionen foreslår nemlig i et oplæg til de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig, at de otte regionale TV2-stationer går sammen om at lave en fælles tv-kanal, som skal have fokus på det nære stof.

- Vi vil have en hel kanal, så vi får en hel professionel, regional kanal, som de driver sammen, siger medieordfører hos Socialdemokraterne, Mogens Jensen.

- Det er for at styrke det regionale tv. Det er jo enormt populært at se, og derfor mener vi godt, at det kan få en helt egen kanal med et indhold, som man kan se landsdækkende, men er produceret regionalt, forklarer han.

Direktør hos TV2 Øst i Vordingborg Vagn Petersen glæder sig over forslaget, fordi det styrker regionernes rolle i det samlede public serviceudbud. Man kan allerede nu se på seertallene, at folk vil se tv, der er produceret tæt på dem, understreger han.

- Jeg ser gode muligheder i, at vi med den enorme gennemslagskraft, som vi har med vores regionale dækning, udnytter det potentiale til noget mere, lyder det.

Regeringen vil også gerne styrke det regionale mediebillede. Men Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby kan ikke få øje på, hvor oppositionen vil finde pengene til den nye kanal. Regeringen har selv foreslået en anden model, som også involverer DR's regionalstationer.

- Vi har lagt op til, at man skal skabe et forstærket samarbejde mellem P4-regionerne og TV2-regionerne, fordi vi mener, det vil kunne styrke den regionale dækning. Så ville man kunne udnytte det journalistisk samarbejde og flermedialiteten langt mere, siger hun.

Den er TV2 Øst-direktør Vagn Petersen også med på.

- Det er også en spændende tanke, og det kunne da godt være, man kunne koge de her ting sammen i et fælles analysearbejde, som måske til det næstkommende medieforlig kunne føre frem til, at vi skulle lancere den her kanal i en eller anden struktur, medgiver han.

Professor i Journalistik ved Roskilde Universitet Jørgen Poulsen mener i princippet, at mere dansk tv er en god idé, og det er positivt, hvis tv-produktionen kommer tættere på borgerne. Men han er bange for, at pengene bliver taget fra DR, hvis ikke politikerne vil forhøje licensen.

- Det bliver på bekostning af DR, for jeg tror ikke på en licensforhøjelse. Hvis de skal lave noget mere, skal det komme fra nogle penge, som i øjeblikket bruges til DR, vurderer han.

Ellen Trane Nørby understreger, at regeringen ikke er interesseret i at hæve licensen.

I Vordingborg har Vagn Petersen allerede idéerne klar til den nye kanal.

- I øjeblikket, hvor kommunerne skal ud og spare, kunne man jo køre nogle temaer om, hvordan det gribes an rundt omkring i landet, siger han.

Oplægget til medieforhandlingerne er et fælles oplæg fra De Radikale, SF og Socialdemokraterne. Forhandlingerne i medieforligskredsen starter på torsdag.

/ritzau/


Nyhedsoverblik