TV Glad vil lave fagskole i Ringsted

Foto: TV ØST

TV-Glad Fonden og Ringsted Kommune barsler med at oprette en afdeling af Glad Fagskole i Ringsted, hvor unge med særlige behov kan få et treårigt uddannelsesforløb på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU). Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Uddannelsen har to linjer og er målrettet madproduktion og medier. Det betyder, at de unge på fagskolen enten kan uddanne sig på køkken- eller medielinjen eller komme i beskyttet beskæftigelse på en lokal tv-station efter TV-Glad modellen.

- Målet er at give de unge med særlige behov både personlige, sociale og faglige kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt og eventuelt til videreuddannelse og beskæftigelse, siger formand for Glad Fagskole Annete Riisager til DAGBLADET Ringsted.

Projektet er i første omgang sat til at løbe i tre år med start allerede i august i år - med mulighed for at forlænge aftalen.

Ringsted Kommune skal betale 6,8 millioner kroner fordelt over perioden fra 2012 til 2015. For det beløb får kommunen det første år råderet over otte pladser på STU-afdelingen og 10 pladser de efterfølgende år. Derudover får kommunen tre pladser i den beskyttede beskæftigelse.

Endnu er projektet ikke godkendt, men mandag aften er det på dagsordenen i økonomiudvalget, og både Handicaprådet og socialudvalget anbefaler projektet godkendt.

00:23 Luk video

Du kan læse mere om TV Glad her

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App