Trelleborg-vurdering holdes hemmelig for små aktionærer

Hos Foreningen af Minoritetsaktionærer i BankTrelleborg er formand Jan Marcher rasende over, at han ikke får lov at se en uvildig vurderingsberetning, før den torsdag formiddag bliver præsenteret på et pressemøde på Sydbanks hovedsæde i Aabenraa.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To statsautoriserede revisorer vurderer i beretningen, hvad BankTrelleborg reelt var værd, da Sydbank over en weekend i januar overtog den kriseramte sjællandske bank. Fra fredag den 18. januar til mandag den 21. januar faldt værdien af banken fra cirka en milliard til 250 millioner kroner.

- Jeg har selv bestilt den uvildige vurdering, så jeg er rystet over, at jeg som part i sagen ikke får mulighed for at læse den, inden jeg torsdag skal kommentere den i medierne. Til gengæld får modparten lov til at se den, siger Jan Marcher fra Foreningen af Minoritetsaktionærer, der har 4217 medlemmer.

Det er Fonden for BankTrelleborg, som torsdag fremlægger den uvildige vurdering. Formanden for fonden er Sydbanks adm. direktør, Carsten Andersen.

- Denne fremgangsmåde svarer til, at man i en retssag lader den ene part få lov til at læse dommen først og holde et pressemøde om den, før den anden part bliver orienteret. Det kan man ikke, siger Eigil Lego Andersen, advokat for Foreningen af Minoritetsaktionærer i BankTrelleborg.

Han har onsdag fra den ene af de to revisorer fået afslag på at få vurderingsberetningen, inden den offentliggøres torsdag. Begrundelsen er, at det sker »efter råd fra en juridisk rådgiver«. Også hos Sydbank afviser man at udlevere beretningen.

- Vi ser ikke nogen grund til at behage Foreningen af Mindretalsaktionærer ved at give dem beretningen på forhånd. Ved ikke at udlevere beretningen til nogen sikrer vi også, at den bliver holdt fortrolig indtil vores pressemøde, siger Jan Hovmand-Olsen, direktionssekretariatschef i Sydbank.

Loven giver minoritetsaktionærerne mulighed for i 14 dage efter offentliggørelsen af den uvildige vurdering at rejse en erstatningssag for at få flere penge for deres aktier. Sagen vil i givet fald blive rejst mod Fonden for BankTrelleborg, som tvangsindløste mindretalsaktionærerne og som i dag har en formue på cirka 200 millioner kroner i Sydbank-aktier.

Læs mere om bankTrelleborg


Nyhedsoverblik