Tre mænd fængslet for brand i Holbæk

Foto: TV ØST

Tre unge mænd er i dag blevet sigtet for mordbrand og varetægtsfængslet i fire uger. Politiet mener, de står bag en påsat brand i Holbæk i februar.

Det er stadig tydeligt at se, hvor ilden fik fat i ejendommen i Smedelundsgade i Holbæk.

Nu mener politiet, at det har fat i gerningsmændene - tre mænd på 23, 25 og 27 år fra lokalområdet.

- Det er jo en sag, vi har efterforsket i nogen tid, så det er da dejligt, at vi har fået et gennembrud, siger vicepolitiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi, John Jensen.

De tre formodede gerningsmænd er onsdag blevet sigtet for mordbrand, som kan give fængsel op til livstid.
- Man kan jo sige, at sætte ild i en opgang, hvor der bor mennesker, og der er mennesker, der ligger og sover, det er en meget alvorlig sag, siger John Jensen.

Branden blev påsat tidligt om morgenen den 15. februar. Beboerne var - ifølge politiet - i overhængende livsfare, men alle slap uden mén.
- Min søn kunne have været død. Det er forfærdeligt. Hvordan kan folk tænke sådan og gøre sådan en forfærdelig ting?, sagde en mor til en af beboerne i ejendommen, Ina Binger til TV2 Øst tilbage i februar.

I tiden efter branden har politiets efterforskere samlet tekniske beviser og afhørt vidner.
Vicepolitiinspektør John Jensen vil ikke komme nærmere ind på, hvilke spor, der har ført til anholdelser af hensyn til den videre efterforskning.
-
Men vi har stykket brikkerne sammen, og nu har vi en formodning om, at det er de rigtige, vi har fat i, siger han.

De tre sigtede nægter sig skyldige i mordbrand, men den ene erkender, at han har medvirket til "almindelig brandstiftelse".

01:06 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App