Tre mænd nægter salgsforsøg af Antvorskov-våben

Tre mænd på anklagebænken nægter et forsøg på salg af 43 geværer fra røveri på Antvorskov Kaserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre medsammensvorne mænd på 30, 27 og 24 år nægter at have forsøgt at sælge 43 militære automatgeværer fra røveriet på Antvorskov Kaserne i 2009.

Anklager Ulrik Sjølin Pedersen fra Statsadvokaten i København har den modsatte opfattelse, og derfor sidder de tre på anklagebænken på sagens første dag ved Retten i Glostrup onsdag.

Den 30-årige er allerede én gang idømt otte års fængsel for selve våbenkuppet mod kasernen i Slagelse, og han risikerer nu også at blive straffet for at planlægge salget fra sin celle.

Inden selve salget lykkedes det politiet at beslaglægge våbnene, som lå gemt på et loft i Brøndby. Da salget derfor aldrig blev fuldført, fremhæver forsvarerne, at det ikke er ulovligt at tænke strafbare handlinger.

Den 30-åriges forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, mener derfor ikke, at hans klient har gjort nok til, at det kan kaldes et forsøg på salg.

- Han (navn udeladt, red.) har udvist interesse for at sælge de våben, som var tilbage. Men er der lavet tilstrækkelige handlinger til, at der er lavet et strafbart forsøg? Det mener forsvaret ikke, siger Michael Juul Eriksen i retten.

Han mener, at der bør være en eller anden form for aftale om salg, før hans klient kan dømmes for det.

- Der er ikke lavet aftale om salg af de her våben, og det burde der være, for at det kan være et strafbart forsøg, forklarer han.

Anklageren vil bruge rumaflytninger fra såkaldt "koordinerende møder" i besøgsrum i Vestre Fængsel og i Nyborg Statsfængsel som beviser mod de tre mænd. Samtidig skal en politiagent, som har haft kontakt til den 27-årige, i vidneskranken.

Det var i januar 2009, at maskerede mænd trængte ind på kasernen i Slagelse og slap væk med i alt 201 våben og våbendele. Egentlig skulle de mange våben være brugt af danske soldater i Afghanistan, men nogle af dem havnede i rockerkredse.

Nævningesagen i Glostrup løber over flere dage, og dommen ventes i midten af februar.


Nyhedsoverblik