Tolke jager sort arbejde

Foto: TV ØST

Der er efterhånden så mange udenlandske håndværkere i Danmark, at fagforeningerne har måtte ansætte tolke. De skal bruges til at komme i kontakt med udenlandske håndværkere på vej til Danmark og på de danske byggepladser.

Antallet af udenlandske smede, tømrere, murere og andre håndværkere stiger støt i Danmark. For at kunne kontrollere om de får den løn, de har krav på, har en række fagforeninger ansat fem tolke til at komme i kontakt med håndværkerne.

- Det gør det nemmere at komme i kontakt med dem. Og desuden skaber det tillid, når de møder en person, som de kan tale med på deres eget sprog, fortæller Per Christiansen fra 3F i Næstved.

Fagforeningerne har løbende kørt rundt og kontrolleret håndværkerne på byggepladserne. Senest har 3F også taget frem og tilbage med færgen mellem Danmark og Tyskland for at komme i kontakt med de udenlandske håndværkere og fortælle dem, hvad de har krav på, når de bliver ansat i Danmark.

Men jo flere udenlandske håndværkere, der kommer på de danske byggepladser, jo sværere bliver det at komme i kontakt med dem. Derfor er fagforeningerne indenfor byggeområdet gået sammen om at hyre tolkene. Den ene sidder i Ringsted og dækker Sjælland og øerne 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App