TMS tilbage i håndboldligaen

Efter et vanvittigt drama og sejr på 28-25 ude over Skive er TMS Ringsteds håndboldherrer tilbage i ligaen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

34 kampe på otte måneder - og så endte det hele i én kamp, et enkelt angreb, en fremragende frispilning, en oprykning og masser af jubel og champagne.

Det er resultatet efter lørdagens 28-25 sejr for TMS Ringsteds nu forhenværende 1.divisionsspillere.

Opgaven var ellers hård på udebane i den tredje og altafgørende playoff kamp mod Skive, der indtil lørdag klokken 16.45 var ligahold.

Men det var TMS, der dominerede det meste af kampen igennem. Et benhårdt forsvar holdt vestjyderne fra at score, og selvom TMS også havde problemer med skibbonitternes stortalent i målet, Kristoffer Laursen, så trak midtsjællænderne fra og førte 14-11 ved pausen.

Gummiarm og drama

I anden halvleg trak TMS en anelse mere fra takket være større effektivitet i offensiven, og da der manglede 10 minutter var føringen på 26-20.

Men så gik der nervøsitet og gummiarm i det, der ellers lignede en sikker sejr. Ni minutter med Skive, der langsomt åd føringen og TMS, der ikke kunne finde nettet, og et ellers afdæmpet hjemmepublikum begyndte at konkurrere med de medrejsende TMS-tilhængere.

Med under et minut igen var føringen nede på 26-25, og det lugtede af udligning. TMS med bolden og dommerne havde armen oppe. Bolden endte hos Lasse Uth på venstre fløj, der sprang ind over i en alt for spids vinkel.

Men i stedet for en umulig afslutning spillede han igennem feltet frækt Rasmus Wegmann, der stod fri på stregen, og Wegmann udnyttede iskoldt. 27-25 med 45 sekunder igen, og da Skive hurtigt smed bolden væk kunne Mikkel Sjøberg sikre oprykningen og sejren på 28-25 i slutsekunderne.

- Det er jo sygt

For den rutinerede keeper Brian Jørgensen, der kom ind de sidste 15 minutter var oplevelsen temmelig surrealistisk.

- Det er jo en drøm, det her. Det er jo sygt. Sidste år stod vi og spillede om nedrykning til 2. division - nu rykker vi op. Ingen har troet på det - det er en megafed oplevelse.

Også for holdets træner, Jens Stuhr, var det en kæmpe forløsning.

- Vi var så tæt på, og så lige pludselig blev vi nervøse. Men jeg synes, vi var det bedste hold på banen i dag.

Især defensiven fik æren for sejren og for at det hele ikke knækkede i den heftige afslutning.

- Vores forsvar bliver ved med at fungere, og alle spiller op til deres ypperste. Så kunne det sagtens lade sig gøre - og det gjorde det. Det er helt sindssygt faktisk, sagde venstre back Kim Johannessen til TV2ØST efter kampen.

Sindssygt, men sandt, at TMS Ringsted nu efter to års fravær er tilbage i håndboldligaen.