Tiltalt for slagtning af bror nægter alt

Foto: TV ØST

Tiltalt for makabert drab i Faxe Ladeplads troede, at hans dræbte brors kød og knogler stammede fra et rådyr.

Det er usædvanlig makabre anklager, der mandag regner ned over den 43-årige JRA ved Retten i Næstved.

Manden er tiltalt for at have skudt og dræbt sin 47-årige bror, Peter Richter Andersen, og efterfølgende parteret liget i mere end 75 dele i august 2011 i broderens sommerhus i Faxe Ladeplads.

Den tiltalte trak ikke en mine, mens anklageskriftet blev læst op, og han nægter sig skyldig.

Dagen efter drabet modtog politiet en række henvendelser fra bekymrede naboer til sommerhuset. De havde set en blodig jakke, en kniv og en træplanke med blod på i husets indkørsel.

Men allerede inden politiet nåede gerningsstedet, var JRA og hans far på stedet.

- Jeg talte i telefon med min mor, som fortalte, at der var sket noget derude, og så kørte jeg derud. Jeg fandt tre tomme patronhylstre og puttede dem i lommen, dum som jeg er. Vi så også nogle kødstykker, og jeg troede, at min bror havde skudt et rådyr, siger han.

Derefter gik den 43-årige i gang med at lede efter skind, forklarer han usammenhængende:

- Jeg så en knogle stikke op fra jorden. Jeg hev den op og så, at den var så lang, siger han med bævrende stemme og holder sine hænder op med cirka 50 centimeters afstand.

- Jeg gik fuldstændig i sort.

Den tiltalte forlod derefter gerningsstedet, men vendte tilbage, efter at politiet var ankommet.

- Vi stod inde i stuen, da en betjent kom og råbte, at han havde fundet en finger, og at vi skulle se at komme ud, fortæller JRA.

Vidner forklarede efterfølgende politiet, at de havde hørt tumult ved sommerhuset aftenen før, og at den dræbte havde råbt sin brors navn.

Derfor anholdt politiet JRA, der nægter at have haft et alvorligt mellemliggende med sin bror. Han erkender dog, at han besøgte sin bror på dagen for drabet.

Peter Richter Andersens lig blev fundet spredt ud over sommerhusgrunden efter at være blevet parteret med en eller flere knive og en el-bajonetsav. Blandt andet blev hans afhuggede hoved fundet på taget af et skur på grunden.

/ritzau/

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App