Til kamp for flere studiepladser

Strømmen af unge, der vil uddanne sig er i år så stor, at rekordmange må afvises.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Derfor kæmper både politikere og læreanstalter for at få oprettet ekstra pladser i auditorierne på de videregående uddannelser, skriver DAGBLADET Roskilde.

På University College Sjælland er antallet af ansøgninger skudt i vejret. Man håber derfor at kunne tage ekstra mange ind.

- Vi har søgt om at få ekstra pladser til sygeplejersker og fysioterapeuter. Hvis vi kan, vil vi være indstillede på at optage ekstra, fortæller rektor for University College Sjælland, Ulla Koch.

Imidlertid har Undervisningsministeriet hidtil afvist at udvide antallet af pladser i det sjællandske.

Det bekræfter kontorchef Troels Breendal fra afdelingen for videregående uddannelser.

Han pointerer, at man endnu ikke har opgjort de samlede ansøgertal.

- Som det ser ud nu, vil der være nogle, der går forgæves til sygeplejerske-uddannelsen. Det vil vi tage en snak med skolerne om, for vi er interesserede i, at alle får deres ønsker opfyldt, siger han.

En af mulighederne er, at de studerende kan optages på andre skoler, end de havde søgt.

- Vi skal have set på mulighederne og have drøftet det med institutionerne, kommunerne og regionerne for at se på, om vi kan finde nogle løsninger i fællesskab, for vi går jo helt klart efter, at alle kan blive optaget, siger kontorchefen, der glæder sig over den store søgning til sundhedsuddannelserne.

Selv om studiestarten og dermed planlægningen af skoleåret nærmer sig, holder Ulla Koch mulighederne for ekstra klasser åbne.

- Hvis muligheden kommer, er vi klar på det, fortæller hun.

Det er på uddannelserne til socialrådgiver, sygeplejerske og fysioterapeut, der må afvises studerende. På læreruddannelsen er der fortsat pladser, selv om søgningen er væsentlig højere end i de sidste par år.


Nyhedsoverblik