For tidligt fødte børn mister specialafdeling

Foto: TV ØST

Fremtiden for Neonatal-afdelingen på Holbæk sygehus er usikker. Afdelingen - der er et af sygehusvæsenets store flagskibe er simpelthen ikke nævnt i planerne for fremtidens sygehusvæsen

I ti år har et stabilt personale bygget neonatal-afdelingen op på Holbæk sygehus. Men det er måske snart slut. Afdelingen er ikke skrevet ind i fremtidens planer for sygehusvæsenet.

- Det chokerede os og vi blev lidt deprimerede, da vi opdagede at afdelingen ikke eksisterede i den plan der skal tegne fremtidens sygehusvæsen i Region Sjælland, siger overlæge Henrik Verder, Neonatal-afdelingen på Holbæk Sygehus.

Men overlæge Henrik Verder regner med, at regionens politikere besinder sig, inden planen vedtages.

-Der er ikke kapacitet til at behandle de for tidligt fødte børn i hele regionen på tre afdelinger på Roskilde, Næstved og Nykøbing Falster Sygehuse, som der er lagt op til i specialeplanen, siger Henrik Verder.

At neonatal-afdelingen er røget ud af sygehusplanlægnilngen overrasker også den politiske formand for sundhed- og forskning i Region Sjælland.

-Jeg er meget forundret over det. Neonatal-afdelingen i Holbæk er et af vores fyrtårne i sygehusvæsenet. Der har i mange år været arbejdet på at saikrede at afdelingen er en af de bedste i hele landetdet, så det overrasker, siger formanden for sundhed- og forskning i Region Sjælland Palle Andersen (V).

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App