Teknologisk toilet vasker efter

Foto: TV ØST

Velfærdsteknologien er nu også rykket ind på toiletterne i Holbæk Kommune.

 

Elektroniske kælesæler, selvkørende støvsugere og genoptræning foran fjensynet. Velfærdsteknologien er ikke længere science fiction, men derimod et dagligt redskab, specielt indenfor for hjemmeplejen. Det seneste skud på stammen i Holbæk Kommune er et skylletoilet.

- Det var slet ikke noget, jeg drømte om, at der kunne laves. Men man skal vænne sig til noget nyt, siger Ruth Madsen, der er bruger af Aktivitetshuset.

Det første besøg på toilettet kræver en forklaring. Ruth Madsen undrede sig for eksempel over, hvor toiletpapiret var. Det var der en god grund til, for der må slet ikke komme papir i toilettet. I stedet for at tørre sig med papir, bliver man vasket af en vandstråle, hvorpå man bliver blæst tør af en varm lufttørrer.

Velfærdsteknologien fylder efterhånden mere og mere i Holbæk Kommune, og det er ikke kun manglen på varme hænder eller det faktum, at der bliver flere ældre, der ligger til grund for den nye fagre verden.

- Man skal tænke på, at det er en anden type ældre i dag. De er vant til at SMS'e med børnebørnene, bruge computere og internettet. Og så vil de klare sig selv, siger Louise de Plessis du Richelieu, der er formand for Udvalget for Voksne i Holbæk Kommune.

Men selvom teknologien vinder mere og mere indpas, så frygter udvalgsformanden dog ikke, at fremtidens plejehjem bliver styret af robotter.

 

- Det er vigtigt, at vi bruger de varme hænder der, hvor de er bedst, så kan vi bruge teknologien til andre ting, siger Louise de Plessis du Richelieu.

 

I Aktivitetshuset i Tølløse har toilettet været i brug nogle måneder, og de ældre er efterhånden blevet glade for det nye stykke teknologi.

- Jeg er sikker på, at mange er glade for det, og så er det jo sjovt, slutter Ruth Madsen.

01:59 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App