Taxier må dreje nøglen om

Foto: TV ØST

På bare to år er antallet af taxier hos Ringsted Taxa blevet halveret.

Førhen havde firmaet 24 vogne på gaden, men mod slutningen af denne måned er der kun 12 vognmænd, som stadig kan holde hjulene kørende, skriver DAGBLADET Ringsted.

 - Det er en voldsom nedgang, og vi lider en stille og rolig taxidød, hvis der ikke snart sker noget. Vi har mistet halvdelen af vores vogne og er faldet 40 procent i omsætning siden 2009, siger formanden i Ringsted Taxa, Hans Hansen.

Han mener, at udover den almindelige afmatning i samfundet, bærer Ringsted Kommune en stor del af skylden for, at flere og flere chauffører må dreje nøglen om. Ringsted Taxa får nemlig stort set ingen kommunale kørsler mere. I stedet har kommunen, ifølge formanden, lavet aftaler med udenbys firmaer og trafikselskaber, som blandt andet kører ældre-, mad-, skole og sygdomskørsel.

Aftaler, som Hans Hansen mener, at Ringsted Taxa kan gøre billigere.

- Men kommunen må gøre op med sig selv, om de vil have en døgnklar taxiservice i kommunen. Hvis ikke de hjælper med at holde os i gang, så har vi ikke set toppen af problemet endnu, og så vil endnu flere blive nødt til at stoppe, siger Hans Hansen.

Han fortæller, at chaufførerne i øjeblikket må køre omkring 14 timer om dagen syv dage om ugen for at få tingene til at løbe rundt.

Formanden for Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune, Svend-Erik Jakobsen (S), er ked af, at det går kommunens taxier dårligt, men mener, det skyldes for høje priser.

- Vi udbyder kommunale kørsler og følger retningslinjer omkring udbud. Så er det billigste bud, som får opgaven, og der ærgrer det mig selvfølgelig, at det ikke er vores egne taxier, som får opgaven. Men de byder bare ikke lavt nok. Og vi kan ikke bare lave særaftaler med dem, selvom vi gerne vil bakke dem op, siger Svend Erik Jakobsen.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App