Tandlæger mod tandlægeskræk

Foto: TV ØST

Mange danskere er bange, når de lægger sig i tandlægestolen. Det forsøgte tandlægerne lørdag at gøre noget ved.

Henriette Sundberg er en af de mange, der har haft tandlægeskræk helt inde på livet.

- Jeg græd rigtig meget som et lille barn – hulkede. For det meste var jeg lige ude og kaste op en gang, inden jeg kunne sætte mig ind, så bange var jeg, fortæller hun.

40 procent af alle voksne danskere lider ifølge Århus Universitet i større eller mindre grad af tandlægeskræk. Hver tiende dansker er så bange, at det forhindrer dem i at komme ind i klinikkerne. Det skulle et åbent hus hos tandlæger landet over forsøge at gøre noget ved.

- Det, vi håber er, at folk får øjnene op for, at vi må gerne komme herind. Og at de bliver taget alvorlig, når de kommer med deres angst. På den måde kan få flere til at få vedligeholdt deres tænder regelmæssigt – og det er det, det handler om, forklarer tandlæge hos DinTandlæge Møn, Anette Stangegård.

Og det kan lykkes at få skrækken på afstand. Henriette Sundberg kan efter flere konsultationer hos tandlægen på Møn i dag sætte sig i stolen uden tårer. Især een ting har hjulpet hende på vej.

- Man er blevet taget seriøs i sin frygt. Jeg er stille og roligt blevet taget skridt for skridt, så jeg er blevet tryg ved at være her, siger Henriette Sundberg.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App