Syv års fængsel for mishandling af kvinde

Foto: TV ØST

En 38-årig mand fra Lolland blev i dag idømt syv års fængsel for sexovergreb og mishandling af en vestafrikansk kvinde.

Mand fra Lolland får en hårdere straf for sexovergreb og andre angreb på kvinde fra Vestafrika.

- Hver dag var en ond dag, har en vestafrikansk kvinde fortalt om opholdet hos en mand på Lolland.

Østre Landsret har onsdag udmålt straffen for ondskaben. Mishandlingen var usædvanlig grov, og retten har idømt den 38-årige Claus Sibbern Frederiksen fængsel i syv år. Han fik altså slet ikke noget ud af at anke byrettens dom, som lød på fængsel i seks år. Samtidig skal den 38-årige betale 125.000 kroner i godtgørelse for tort til offeret.

De to mødtes i Barcelona, og han lovede hende et godt liv i Danmark. Men da hun var ankommet til hans gård ved Kettinge, indledte han mørkets gerninger. For eksempel blev hun hængt op i et loft med sammenbundne hænder, og jævnligt blev hun slået med knyttede næver eller med redskaber af forskellig slags.

Ved undersøgelserne fandt betjente en murerskovl med blod på. Hun fortalte, at Frederiksen havde slået hende i hovedet med skovlen. Desuden udsatte han sin gæst for grove sexovergreb, og til de tvivlsomme oplevelser hører også, at hun blev tvunget til at spise sand. Til sidst lykkedes det for kvinden at flygte fra gården. I nogen tid gemte hun sig på en mark, som han flere gange passerede i forsøget på at finde hende.

Nøgen og indsmurt i blod opsøgte hun et opholdssted i nærheden, hvorfra politiet blev tilkaldt.

Tidligere under sagen har han nægtet sig skyldig i anklagerne om mishandling. Et enkelt tilfælde af vold erkendte han dog under byrettens behandling af sagen. Men han handlede blot i selvforsvar, lød det.

- Jeg har handlet mere af kærlighed, og det er nok meget naivt, har den dømte sagt.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App