Sygehus tæt på comeback

Pia Kjærsgaard tror på muligheden for at bevare akutfunktion på blandt andet Næstved Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan være på vej til et stort tilbagetog i kampen for at samle akutfunktionerne på færre, men bedre sygehuse i Danmark.

Både Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne presser på for at bevare akutfunktionerne på sygehusene i Holstebro, Svendborg og Næstved som del regeringens 2020-plan.

Og nu øjner Pia Kjærsgaard (DF) en åbning hos Lars Løkke Rasmussen, som på sit pressemøde tirsdag ikke svarede klart på, om han vil afvise kravet:

- Nu står jeg ikke og forhandler fra mit tirsdagspressemøde. Forhandlingerne genoptages i dag, og der vil sundhed være et tema, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Men du er ikke imod, at man laver flere akutfunktioner?

- Jeg har slet ikke omtalt noget om akutfunktioner. Jeg har bare sagt, at sundhed vil være et tema, siger Lars Løkke Rasmussen.

Udmeldingen er opsigtvækkende, fordi Lars Løkke Rasmussen sammen med regionernes formand Bent Hansen (S) har indkasseret voldsomme øretæver for at fastholde lukningen af især akutafdelingen på Holstebro Sygehus.

Og der er tale om en ny melding fra Lars Løkke Rasmussen, fastslår Pia Kjærsgaard:

- Jeg har hørt Lars Løkke svare meget klart på det her før i tiden, så det er et fremskridt, at han lader en dør stå åben. Det giver grobund for, at vi kan diskutere det positivt videre, siger Pia Kjærsgaard.

Også kristendemokraten Per Ørum Jørgensen ser en åbning, fordi kravet ikke går på at flytte selve supersygehusene fra eksempelvis Gødstrup til Herning eller fra Køge til Næstved:

- Vi har en forståelse med regeringen om, at det ikke handler om at flytte rundt på supersygehusene.

- Vi drøfter alene at fjerne udløbsdatoerne på sygehusene i Holstebro, Svendborg og Næstved, så borgerne kan være trygge ved, at der også er akutfunktioner tæt på dem, når supersygehusene er bygget, siger Per Ørum Jørgensen.

Parterne ventes dog ikke at indgå en aftale tirsdag. Her skal man primært diskutere det videre forløb for forhandlingerne om sundhed, en tryghedspakke og en vækstpakke.

/ritzau/


Nyhedsoverblik