Succes med vækstfabrikker

Vækstfabrikkerne hjælper små virksomheder og iværksættere med at føre deres ideer ud i livet. Ind til videre er det sket med succes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

I gamle dage slæbte ansatte i Regionstog rundt på kilovis af papirer og manualer i en rygsæk. I dag har de en lille I-pad istedet. Den er let og overflødigt papirnusseri er fortid.

Ideen til den elektroniske rygsæk fik Troels Løve Hannecke i 2007. Han droppede sit job og startede sit eget firma derhjemme. Men en ting var at kode, noget andet var at skrive direktør på visitkortet.

- Det der med startegi og hvor jeg skulle hen var svært. Jeg havde en god ide, men det andet var svært, fortæller han. 

Faktisk var han ved at opgive projektet, da han i 2011 fik kontorplads på Vækstfabrikken i Næstved. Her fik han råd og vejledning med alt det, han ikke selv kunne.

- De hjalp mig med jura og patentrettigheder. Der ud over var der alle de andre små virksomheder i fællesskabet, som man kunne sparre med, siger Troels Løve Hannecke.

Den første vækstfabrik startede i Vordingborg i 2010. I dag er der 11 fordelt i hele regionen med mere end 120 små virksomheder. Og det tegner til at være en god ide:

- Overlevelsesgraden blandt de virksomheder der har været igennem vækstfabrikkerne er på 86 procent mod et regionsgennemsnit på 64 procent, fortæller Mads Stærk fra Væksthus Sjælland.

Troels Løve Hannecke er en af dem der overlevede. I dag er han flyttet i egne lokaler, har fire ansatte og fuld damp på forretningen. Det tror han skyldes de to år på vækstfabrikken: 

- Hvis jeg ikke havde fået den hjælp, tror jeg ikke, jeg var her i dag. Så havde jeg bare klaret opgaven, lukket firmaet, og fået mig et almindeligt job.

Det koster fra 1250 til 2800 kroner om måneden at få enten skrivebord eller kontor på en vækstfabrik. Desuden skal ideen være god nok til at klare en screening.


Nyhedsoverblik