Storfamilier hitter

Foto: TV ØST

De kendte får det, de kongelige får det, og nu er turen også kommet til helt almindelige familier i regionen. Flere vælger at få over fire børn, og de kan derfor kalde sig for storfamilier.

Der er gang i den hos familien Pedersen i Præstø. Hver morgen skal der smøres 33 halve rundtommer rugbrød, vaskes fire maskiner tøj og gøres syv børn klar til hverdagen.

-Jeg har altid sagt, at jeg vil have et helt fodboldhold. Jeg elsker det, siger Lea Pedersen, der er mor til syv børn i alderen 13 til to år.
Familien Pedersen er ikke den eneste familie, som har valgt at få mange børn. Mens der i 1990 var 1131 familier med fire eller flere børn, så er der i år 1519 familier med mange børn. Det er på trods af, at fødselsraten for danske kvinder er på sit laveste i 23 år. Det overrasker ikke Eva Andrea Ditlefsen, som er forfatter til en ny bog om storfamilier.

-Det er et udtryk for, at vi i højere grad sætter familieværdierne og det nære i centrum. Vi vender os væk fra det materialistiske fokus, som vi havde i 90'erne. Vi har fået fladskærme nok - nu satser vi på det nære, siger Eva Andrea Ditlefsen, som er ekspert i storfamilier og er forfatter til en bog om emnet.

Tilsyneladende trives familien Pedersen med masser af liv omkring sig. De venter deres ottende barn til september.

-Vi er enige om, at vi stopper efter nummer otte, fordi vi kun kan sidde ti i vores bus. Men nu må vi se. Et ottetal passer også fint. Lige børn leger jo bedst, siger Lea Pedersen.

02:09 Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App